nl-NLen-GBde-DE
5 t/m 9 september 2018   -Bataviahaven Lelystad

Zaterdag NK Aqua Jumping op HISWA te water

Er wordt de hele week al druk geoefend en morgen is het dan eindelijk zover, het NK Aqua Jumping. Het kampioenschap  wordt gehouden op zaterdag 5 september bij de HISWA te water botenbeurs in Amsterdam Marina. Daar wordt naast de honderden fonkelnieuwe boten ook een programma boordevol watersportactiviteiten aangeboden. Amsterdam Marina ligt bij de NDSM werf en is gemakkelijk bereikbaar met auto en openbaar vervoer.

Boordenvol activiteitenprogramma

De HISWA te water 2015 biedt een programma boordevol watersportactiviteiten voor jong en oud. Er zijn talloze demonstraties, maar bezoekers kunnen zelf ook het water om een proefvaart te maken, een manoeuvreerclinic te volgen in een zeil- of motorboot, een rondje te maken op een waterfiets of deelnemen aan een mini-praktijkdag van Veilig varen doe je Samen. Vrouwen die voor het eerst in de boot willen stappen kunnen terecht bij de cursus ‘manoeuvrouwen’.

Voor de jeugd is er een uitgebreid programma met onder meer gratis zeillessen in een Optimist bij Delta Lloyds Optimist On Tour, suppen (stand up paddling), kanovaren, roeien en in het weekend kan er door jong en oud ook in Lasers gezeild worden. Vanzelfsprekend staat alles onder begeleiding van deskundige instructeurs. De Telekids disco reist mee met de Optimist On Tour.

NK Aqua Jumping

Een groot drijvend luchtkussen  op het water nodigt uit tot een flinke sprong. Degene die op de voorzijde van het kussen ligt wordt hierdoor gelanceerd in het water. Het kussen is zo’n 8 meter lang en 4 meter breed. Er worden ook demonstraties door professionals gegeven en bezoekers kunnen zelf een sprong wagen. Morgen, zaterdag 5 september, wordt  vanaf 12.00 uur het NK Aqua Jumping gehouden op de HISWA te water. Deelnemers kunnen zich hier inschrijven via de website of morgen ter plekke bij het kussen.

Makkelijk bereikbaar

HISWA te water 2015 vindt plaats in jachthaven Amsterdam Marina, bij de NDSM Werf. Amsterdam Marina ligt op een steenworp afstand van het centrum en is goed bereikbaar te voet, per fiets, met het openbaar vervoer en met de auto. Er zijn voor de bezoekers diverse parkeerterreinen ingericht vlakbij het evenement. Ook met het openbaar vervoer is de HISWA te water goed bereikbaar. De gratis pont vaart vier keer per uur in 12 minuten van Amsterdam Centraal Station naar de NDSM Werf (Amsterdam Marina). Ook met de bus is de HISWA te water goed bereikbaar vanaf het Centraal Station.