HISWA te water 2019 biedt weer volop spektakel

HISWA te water

Met nog ruim twee maanden te gaan, is vrijwel ieder plekje op de HISWA te water inmiddels bezet. Deze unieke Nederlandse maritieme beurs die van 4 tot en met 8 september 2019 in de Batavia Haven van Lelystad wordt gehouden, belooft een internationaal spektakel te worden die zijn weerga niet kent. Er zijn op deze maritieme beurs ruim driehonderd boten van 2,5 meter tot en met 25 meter op een en dezelfde locatie te bewonderen en het is zelfs mogelijk met een van de vele schepen een proefvaart te maken.

Het enthousiasme om HISWA te water in alle opzichten te laten slagen wordt met de dag groter bij directeur Arjen Rahusen, salesmanager Alex Hoeve en hun medewerkers. Al maanden wordt er onder de bezielende leiding van deze twee mannen vrijwel dag en nacht gewerkt om deze tweede editie in Lelystad zo neer te zetten dat er zelfs na de beurs nog lang nagepraat zal worden.

Dag uit voor het gezin
Een dagje HISWA te water is voor velen, en zeker de watersportliefhebber, een must. Voor het hele gezin een leuke dag ontspanning, waarbij genieten bovenaan staat en waarbij de organisatie er alles aan doet om de beurs te laten slagen. ‘We kunnen geen steekje laten vallen en gaan voor minstens een tien! Alles moet tot in de perfectie geregeld zijn, zodat iedereen, zowel de bezoeker als de exposant, na afloop met een tevreden gevoel naar huis gaat en nog lang zal napraten over deze internationale beurs die uniek is in Nederland. Iedereen moet een dag gehad hebben om nooit te vergeten en pas dan zijn wij tevreden’, zo laat Alex weten.

Haven = Vol
Veelbelovende woorden, maar voor het zover is, moet er nog heel wat water door het Markermeer stromen. De havenplekken voor de exposanten zijn allemaal bezet, alleen op de wal zijn nog een paar vierkante meters te verdelen. Dat betekent dat Alex en Arjen nu met de toewijzingen zijn begonnen en dat vraagt heel wat organisatie. ‘Zoals gezegd moet iedereen meer dan tevreden zijn, dus doen we er alles aan om iedere exposant te laten shinen en iedere bezoeker de gelegenheid te geven alles goed te kunnen bekijken en eventueel uit te kunnen proberen.’

Optimale bootpresentaties
Bij de indeling van de haven wordt getracht zoveel mogelijk boten een volledig aanzicht te geven. Dit is belangrijk om een boot optimaal te presenteren aan de bezoekers. Daarnaast hebben veel exposanten een eigen verkooplocatie zodat bezoekers zich in alle rust kunnen oriënteren en laten adviseren. Zowel aan exposanten en bezoekers wordt zo maximale service geboden om in alle rust het complete aanbod te kunnen bekijken. Deze nieuwe soort stands kan je zien in alle sectoren, zeilen, motorboot, outboard boten, tenders en sloepen. Op deze wordt getracht extra onderscheidend te zijn ten opzichte van andere in-water-boat shows.

Ruim en veelzijdig bootaanbod
Er valt in ieder geval, zo is nu al duidelijk, genoeg te beleven op de HISWA te water in de Batavia Haven van Lelystad wordt gehouden. Zeilboten, multihulls, sloepen, tenders, rib’s en motorjachten in staal, aluminium en polyester om maar een idee te geven. De grootste boot wordt gepresenteerd door Princess en de kleinste boot is een ‘tender to’ type, een kleine RIB.

De verrassing van Mercury Marine
Mercury Marine heeft HISWA te water uitgekozen om een spectaculaire wereldprimeur te introduceren en zal samen met de dealers een kleine configuratie presenteren op een van de mooiste stands van de beurs. Welke primeur, dat houden we nog even geheim.

Uitstraling en service
Een korte impressie vanaf de maquette en de verscheidenheid aan inschrijvingen laat zien dat het aanbod groter is dan de afgelopen jaren en er veel wordt gedaan aan de beleving. Eén van de allerbelangrijkste speerpunten is de uitstraling en de service. Dat begint al bij binnenkomst, of beter gezegd, als de auto wordt geparkeerd en men in een van de voertuigen van BMW stapt; zij zijn bereid gevonden als mobility partner te gaan pendelen vanaf het parkeerterrein van Bataviastad. Het maritieme gevoel begint daarna echt te kriebelen bij de entree, je voelt je meer dan welkom. Er is een hapje en een drankje, veel persoonlijke informatie over de exposanten, de te volgen route en zelfs zijn de eerste boten al te bewonderen.

Van oriënteren en adviseren tot kopen
Al naar gelang de interesse kan men de route naar de haven nemen, of eerst over de kade flaneren en vandaaruit doorlopen naar de haven waar het gros van de boten afgemeerd zijn. Niet van elke exposant slechts een exemplaar, integendeel, van de meeste merken zijn verschillende soorten schepen te bewonderen. Meer dan honderd exposanten tonen op de kade hun assortiment. En niet het gewone doorsnee wat je overal tegenkomt, nee, het aanbod is exclusiever dan we ooit op een beurs hebben gezien. Bij de exposanten kan men zich oriënteren en laten adviseren en natuurlijk ook aankopen doen, drie pijlers die als een rode draad door de beurs lopen.

Alle watersporttrends aanwezig
Populair gezegd is er op de kade voor elk wat wils, alle trends zijn aanwezig. Ja, zeker ook dames en kinderen vinden hier genoeg van hun gading! Van zwemvesten tot een plek voor de boot in een exclusieve haven, van stootkussen tot verzekering en van onderwaterverf tot zeiljack. Over kleding gesproken, alle medewerkers, zowel de organisatie als de vrijwilligers van HISWA te water worden in het nieuw gestoken door SLAM kleding en we kunnen nu al verklappen dat het complete team er niet alleen herkenbaar, maar ook chique uit zal zien. Zij bieden naast zeilkleding een ruime casual en crew collectie aan en zullen dit ook aan de bezoekers tonen.

Van kijken tot proefvaren
Naast het kwaken van de eenden die rondom de boten zwemmen en het rammelen van de stagen (zo’n heerlijk herkenbaar geluid) is er tevens een groot aanbod aan entertainment en door al die vrolijkheid raakt men vanzelf in een opperbeste stemming die alleen maar vergroot zal worden door de aanblik van die honderden boten in het water. Ieder schip kan aan alle kanten bewonderd worden, kom gerust aan boord, laat je informeren en kijk wat de mogelijkheden zijn voor een proefvaart.

Golden Boulevard
Neem vooral een kijkje op de Golden Boulevard waar de meest exclusieve schepen een plekje hebben gevonden. En wat te denken van de multi hull zeilschepen, hierover kan iedereen zich optimaal laten informeren. Waarom is een catamaran zo ideaal, wat zijn de voordelen en is het voor iedere zeiler geschikt? Vragen waarop door de experts antwoord wordt gegeven.

Boot aan Stroom – elektrisch varen
Net zo nieuw en volop in ontwikkeling is het elektrisch varen en daar speelt HISWA te water op in met de laatste trends en snufjes met het speciale paviljoen Boot aan Stroom. Er is ook aandacht voor Boot aan Stroom in het Theater aan het Water en bezoekers worden zo geïnformeerd over alles wat met elektrisch varen te maken heeft, denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen tot schroef en alles wat daartussen zit. Het complete aanbod wordt gecoördineerd door ‘De Stille Boot’, zonder meer toonaangevend op dit gebied. Het is ook mogelijk om een proefvaart te maken en zo zelf te ervaren wat elektrisch varen te bieden heeft.

Groepsarrangementen op de HISWA te water
Speciaal voor groepen zijn er arrangementen met als rode draad een HISWA te water bezoek. De ontvangst is in de VIP Lounge, er is een korte uitleg over de actuele nautische industrie en met elkaar wordt de beurs bezocht, alles naar de wensen van de groep, denk bijvoorbeeld aan een spectaculair rondje op een RIB en een borreltje als afsluiter

Beursopening: HISWA Boot van het Jaar 2019
Genoeg redenen om een bezoek in te plannen naar HISWA te water met als een van de hoogtepunten een spectaculaire opening op 4 september, die we nog even geheimhouden. Wel zeker is dat in de categorie zeil- en motorboten alle genomineerde schepen voor Boot van het Jaar aanwezig zijn en de bekendmaking van de winnaar tijdens de opening is. Meer dan genoeg redenen dus om van 4 tot en met 8 september naar de Batavia Haven in Lelystad te komen om daar het echte maritieme gevoel te beleven.