Standnummer D18

Van den Hoven Jachtbouw

Van den Hoven Executive 1500 Mk2
Elegant, klassiek, maar toch sportief is dit kleinere zusje van de Van den Hoven Executive 1850, gedesigned door John van Leeuwen. De vierde Executive 1500 Mk2 in deze range is wederom in een nieuw jasje gestoken.
Vernieuwing en innovatie staat bij Van den Hoven Jachtbouw voorop. Zo doet ook deze nieuwe versie van de Executive 1500 Mk2 mee aan de laatst ontwikkelingen op het gebied van design en engineering. Dit Schip is voorzien van de nieuwe rompramen van de Van den Hoven 1700 Mk2 & 2100. Een relatief kleine aanpassing dat toch een onderscheidend effect met zich mee brengt.
Met een lengte van 14,99 m, een doorvaarthoogte van 3,45 m, een diepgang van maar 1,30 m en CE-keur A is het een veelzijdig motorjacht, bestemd voor heel Europa. Door de volledig wegklapbare mast is het bijvoorbeeld geschikt voor veel Franse binnenwateren en de meeste Europese rivieren met relatief lage bruggen. De Rijn afzakken is mogelijk, ook zonder een Rijnpatent.
Deze te tonen Executive 1500 Mk2 is uitgevoerd met o.a. twee Volvo Penta motoren van 180 Pk, stabilisatoren en een uitgebreid rvs-pakket.
Het ruimteaanbod en het zicht rondom zijn groter dan bij andere schepen in de 15-meterklasse. Keuken, stuurstand, salon en dining lopen gelijkvloers in elkaar over, wat merkbaar meer gezelligheid en gemak met zich meebrengt. Zo kunnen de gasten op het achterdek een borrel drinken, kan er gekookt worden in de moderne galley en kan de eigenaar het motorjacht besturen terwijl iedereen met elkaar kan communiceren. Beneden zijn 2 ruime slaapkamers met ieder een tweepersoonsbed te vinden. Twee toiletten en twee badkamers completeren het interieurcomfort. In plaats van een derde hut is bij dit schip in deze uitvoering gekozen voor een royale inloopkast die te bereiken is via de eigenaars hut.
Lengte over alles:                                            14,99 m
Breedte:                                                          4,78 m
Diepgang:                                                        1,30 m
Doorvaarthoogte:                                           3,45 m
Gewicht/ waterverplaatsing:                          32 ton
Motor:                                                             Volvo Penta 2x D4 180 pk
Boeg-/hekschroef:                                          Elektrische boeg- + hekschroef, merk Side Power,                                                                type SE 240TCI, proportioneel bedienbaar
Kruissnelheid:                                                  8 kn.
Brandstof:                                                       2200 liter
Water:                                                             1350 liter
Zwartwater:                                                    400 liter

Adresgegevens

Van den Hoven Jachtbouw
Ruytenbergweg 17
5165 NT Waspik
Nederland