Standnummer C30

Allures | Rossinante

ROSSINANTE, ZEILJACHTEN VOOR DE LANGE AFSTAND.
Sinds 2003 specialiseren wij ons in zeiljachten voor de lange afstand. Garcia Expeditieschepen, deksalons voor warme en koude gebieden. Outremer Catamarans voor wie snel en rechtop rond de wereld wil. Allures, aluminium rompen met een composiet dekopbouw, met variabele diepgang.
 
DITMAAL OP DE NATTE HISWA; ALLURES 45.9
De Allures 45.9 is alweer de derde generatie zeiljachten die de werf bouwt in de 45 voet range. Vertrekkers komen vaak weer bij de werf om hun ervaringen te delen. Door deze input wordt iedere schip beter dan zijn voorganger, soms zelfs binnen de range. Iedere las, iedere schroef, elk detail wordt aan de hand van de tekeningen van Olivier Racoupeau -de ontwerperin 3D uitgewerkt door ons eigen engineering team. Daardoor kan een verbetering centraal worden doorgevoerd zodat alle schepen ervan profiteren. Deze manier van werken maakt de productie schaalbaar.

INNOVATIES
Allures is onderdeel van Grand Large Yachting. De meeste van onze toeleveranciers werken als zelfstandig bedrijf binnen deze groep. Dit bevordert de betrouwbaarheid en creativiteit. Een jacht is een complex product en sommige competenties liggen zo ver uit elkaar dat de bedenkers en uitvoerenden bij de meeste werven elkaar bijna nooit ontmoeten. Bij Grand Large Yachting werkt iedereen voor dezelfde groep en heeft dezelfde droom: lange afstandszeilen. De werknemers zijn geen concurrenten van elkaar maar collega’s. En dat stimuleert de vele innovaties in Allures zeiljachten.

SERIEMATIG OF ONE-OFF?
Zelfs binnen de seriebouw -Allures 39.9, 45.9 en 51.9, zijn persoonlijke aanpassingen mogelijk. Immers, alles is in 3D ontworpen en een innovatie kan middels een aanpassing in het ontwerpprogramma worden verwerkt. Grotere jachten, de Explocat 52, Garcia Exploration 60, maar ook de Allures 51.9 worden soms schouder aan schouder door opdrachtgever en de werf aangepast.

BOUW EN BEGELEIDING
Omdat lange afstandszeilers de onhebbelijke gewoonte hebben om te doen waar de boot voor gebouwd is, vinden we ze maar zelden langere tijd op één plek. Toch weten we regelmatig eigenaren te verleiden hun eerste lange tochten te starten vanuit onze haven aan het Lauwersmeer. Ze nemen u graag een keertje mee voor een proefvaart. Een groot deel van onze tijd brengen we door in Frankrijk. Op de werf in Cherbourg begeleiden we de bouw en leveren we de schepen voor de Nederlandse en Vlaamse markt af. Proefvaren, of de schepen in aanbouw zien? U bent van harte welkom! Maar eerst tonen we u graag de nieuwste Allures 45.9 op de Hiswa, voordat de eigenaren -samen met hun hondje- de wereldzeeën kiezen.

Adresgegevens

Allures | Rossinante
Oostmahorn 31
9133 DT Anjum
Nederland