Stand number A04

Menken Maritiem

Twee decennia geleden zag Bernard Menken arbeidsintensief werk in West-Europese landen onbetaalbaar worden, met grote consequenties voor de Nederlandse jachtbouw. Zijn Sri Lankaanse zakenpartner Neil Fernando wilde graag boten bouwen voor de West-Europese markt.

Toen was het businessplan voor Menken Maritiem snel geschreven: niet bezuinigen of versimpelen, maar juist waarde toevoegen en de arbeidsintensieve bouw van mooiere, vollere en rijkere boten omarmen. Zo brengen we vaarplezier op een hoger plan. Dat noemen we "vaar-geluk".

De waardering en de complimenten die u op een boot van Menken Maritiem ontvangt onderstrepen keer op keer subtiel dat iedere andere keuze "second best" geweest zou zijn. Wij bouwen namelijk "de betere boot". Enkel en alleen om u onbetaalbare momenten te laten beleven.
 
Martin de Jager is sinds het begin in 1996 onze vaste jachtarchitect, die alle modellen heeft ontworpen. Naast het algemeen plan en het lijnenplan, tekent hij ook voor laminaatopbouw, constructie-berekeningen, ergonomie, componentkeuze en de fijnste detaillering. Zijn technische kennis en ervaring zijn bepalend voor de scheepsbouwkundige kwaliteit van onze boten. Qua stijl heeft hij in ieder model de belijning en beleving van een historisch scheepstype weten te vertalen in een comfortabele, aansprekende en onderscheidende boot.

Address details

Menken Maritiem
Hoekse Aarkade 2-4
2461 ET Ter Aar
Netherlands