Intender 950 – de nieuwe crossover van Interboat – combineert best of both worlds

Interboat

Niets is wat het lijkt bij de nieuwe Intender 950 van Interboat. Het vooruitstrevende ontwerp van de werf in Zwartsluis, is een afgewogen mix tussen een tender en een cruiser. Het resultaat is een sportief elegante crossover met verrassend veel buitenruimte voor overdag en daar bovenop een aangename full-options kajuit (twee slaapplaatsen) voor de nacht. De doop staat gepland voor de HISWA te water.

De verwachtingen zijn hooggespannen bij Interboat. De blueprint van de nieuwe tender weerspiegelt duidelijk de contouren van de succesvolle Intender 820. De graag geziene Intercruiser 32 staat op haar beurt model voor de ruimtelijke beleving, het comfort en bovenal de sublieme vaareigenschappen van de crossover. Het kost de Intender 950 schijnbaar geen enkele moeite om ‘best of both worlds’ te combineren. Het is de buitenruimte die het meest in het oog springt. De grootste eyecatcher is het XXL-zonne-bed centraal op de lengteas. Interboats’ tweede troef is de eveneens nadrukkelijk aanwezige L-vormige bank met zes ‘volwassen’ zitplaatsen. Om de buitenbeleving te optimaliseren, heeft de boot een luxe buitenbar met koeling, spoelbak én kookgelegenheid.

Aangenaam beschut
De ontwerpers hebben nog een opvallende optie bedacht voor de grootste tender uit de vloot. De stuureenheid wordt naar wens centraal achterin geposteerd -zoals gebruikelijk in sloepen en tenders- of aangenaam beschut achter het windscherm aan stuurboordzijde. In de kajuit is een volwaardige natte cel opgenomen inclusief spoeltoilet en fonteintje. Wie aan boord overnacht, krijgt de beschikking over een comfortabel dubbelbed en ruim voldoende bergruimte.

Betrouwbare krachtbron
Net zoals dit geldt voor alle modellen uit de Interboat-familie, kent de Intender 950 een rijke basisuitrusting. De standaard uitvoering is daarnaast op maat te verrijken  met een lange reeks nuttige en comfort verhogende accessoires. De werf biedt zoals te doen gebruikelijk ook op het nieuwste model uit de range 10 jaar volledige garantie. Dit geldt ook voor de uitermate betrouwbare krachtbron met een keuze van 65 tot 320 pk inboard diesel met schroefas. De maximum snelheid bedraagt 48 kilometer per uur (320 pk).

Meer informatie is te vinden op www.interboat.nl