Steeler Yachts onthult unieke FD55 S-design met split-level en flybridge

Steeler Yachts
Steeler Yachts in Nederland heeft een opvallende nieuwe toevoeging aan de bekroonde S-design Performance-lijn onthuld. De FD55, projectnaam “Flyday”, is een uniek concept dat de dynamische lijnen van een pure motorboot combineert met een flybridge op volle breedte en een enorm benedendekse ruimte in een split-level opstelling. Het 16,8 meter lange racemonster is minder dan drie meter hoog en biedt toch een opvallend ruim interieur. Gepatendeerd ontwerp Nadat ze onlangs de European Powerboat of the Year-prijs hadden gewonnen voor haar op maat gemaakte langeafstandskruiser Li-Janne, hebben de makers bij Steeler Yachts een ander baanbrekend idee bedacht. De volledig aluminium FD55 “Flyday” heeft een patent gekregen voor de manier waarop hij een full-beam flybridge combineert met een ruim een-dek interieur in een slank sportbootontwerp. Het profiteert ook van een andere gepatenteerde Steeler-innovatie: de S-design-romp van de werf met zijn steile boeg biedt een topsnelheid van 40 knopen, een laag brandstofverbruik, een minimale hoeveelheid opspattend water en een zeer ruim interieur.
Steeler Yachts
Slim denken Hans Webbink, oprichter en CEO van Steeler Yachts, is een onvermoeibare trendsetter. De originele inspiratie voor de ‘Flyday’ is een typisch voorbeeld van hoe frisse ideeën bij Steeler aan het licht komen. “In de zomer van 2017 accepteerden we een flybridge-boot van een ander merk voor een deelruil voor een nieuwe Steeler,” herinnert hij zich. “Omdat Steeler destijds geen flybridge-model bood, nam ik haar mee uit de Med om een ​​gevoel te krijgen voor dit type cruises. Het gevoel van vrijheid en ruimte door een flybridge met brede stralen maakte indruk op me, maar ik was minder gecharmeerd van het feit dat ik zo hoog was.”
Steeler Yachts
Webbink vroeg zich af waarom flybridge-jachten altijd drie dekken hebben. Zeker nu glas kan worden ingezet bij het benedendek. Samen met het ontwerpteam heeft Steeler Yachts daarom een ​​nieuw flybridge-concept ontworpen dat het traditionele hoofddek en het lagere dek combineert tot één verdieping. Dag en nacht In sommige opzichten kan de Flyday worden gezien als de ultieme dagboot met een voordek, achterdek en – slechts vier stappen hoger – de flybridge. Met het ruimte interieur is de Flyday echter ook ideaal voor langere tochten aan boord. Net als bij de andere motorjachten staat Steeler Yachts open voor volledige maatwerk. De werf heeft al drie mogelijke interieurindelingen opgesteld met overnachtingsmogelijkheden voor twee tot zes personen.
Steeler Yachts
Start bouw in mei Het FD55 S-ontwerp bevindt zich in de laatste fase van ontwikkeling en Steeler Yachts zal in mei beginnen met de bouw. Meer informatie op www.steeleryachts.com